• : 0850 303 2998
Hatayın yüzünü güldürecek projelerin temeli atıldı
img
Ekonomi

Hatayın yüzünü güldürecek projelerin temeli atıldı

Törende konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, atıl durumdaki balıkçı barınağının yat limanı ve su sporları merkezine dönüştürülmesi vizyonuna sahip olduklarını ve bu projeyi gerçekleştirebilmek için 16 bakanlıktan izin aldıklarını söyledi.

Hatay’ın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten Vali Doğan, proje için milletvekillerinin de desteğiyle büyük çaba harcandığını belirtti. Vali Doğan, "Çalışmalarımız tamamlandığında 2021 Eylül ayında burada uluslararası yelken yarışları yapılacak. Marinanın bir bölümünde Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilecek olan deniz otobüsü seferleri başlayacak. Hatay’ın özlemle beklediği HADO ile Lübnan Beyrut ve KKTC’ye gitme hayallerini inşallah kısa süre içerisinde gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da yazın sonundan itibaren öncelikle Lübnan, KKTC ve Mersin’e seyahat edecek vatandaşları HADO ile taşıyacaklarını belirtti. Bununla hem turizme hem de kültürel ve ticari faaliyetlere önemli katkı sağlayacaklarını belirten Başkan Savaş, 1670 metrekare alana 4 milyon 600 bin lira bedelle gümrük sahası inşa edildiğini, buranın da yaklaşık 3 ay içerisinde bitirileceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından butonlara basılarak Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve HADO İşletmesinin temeli atıldı.


İlginizi Çekebilir

  • img

    Çiftçiye Macar fiğ tohumu desteği için ön kayıt başvuruları başladı!

    Ekonomi
    Haberi İncele
  • img

    Avrupa, Türkiye kirazını bekliyor!

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    Patarada 1900 yıllık kadın heykeli bulundu

    Türkiye
    Haberi İncele
  • img

    Japonya Koronavirüsten Etkilenen Gelişen Ülkelere Destek Verecek!

    Dünya
    Haberi İncele
  • img

    Bakan Pekcan: Esnaf ve Sanatkara 14,4 Milyar Lira Faiz İndirimli İşletme Kredisi Kullandırıldı!

    Siyaset
    Haberi İncele
  • img

    Cumhurbaşkanı Erdoğandan şehitler için başsağlığı mesajı!

    Türkiye
    Haberi İncele
  • img

    Türkiyeden 3 bilim insanı 6G Flagship ekosistemine dahil oldu!

    Teknoloji
    Haberi İncele
  • img

    Türkiye, salgın döneminde en çok tedbiri hayata geçiren ülkelerden oldu!

    Türkiye
    Haberi İncele
  • img

    gercekdiploma.com sitesi dolandırıcıdır

    Dolandırıcılar
    Haberi İncele
  • img

    Topraksız çilek tarımıyla birim alandan kazancını dörde katladı!

    Ekonomi
    Haberi İncele